Saturday, January 31, 2015

Hurhurhur

Suhteeni Anteroon on ollut vähän hiljainen viimeisen reilun puolen vuoden ajan. Kesällä osallistuin Tour de Fleecelle ja kehrääminen järkyttävillä helteillä tappoi kehruuhalut pitkäksi aikaa. Sitten otin rullalle tyhmää kuitua ja taas meni into. Nyt yritetään uudestaan tällä, itsevärjätyllä böffisilkillä joka sai nimen Sad Circus.

 
Säikeestä näyttää tulevan ohutta ja ajatus on ketjukerrata se vaikka viime aikoina ketjukertaukseni ovat olleet kamalia. Tosiasia kuitenkin on, että siitä saa kiinni taas vaan kertaamalla, kertaamalla ja kertaamalla. Nyt yritän ottaa vähintään paristi viikossa treffit Anteron kanssa.


Friday, January 23, 2015

Lämmittävät muistot

Jostain syystä yliopistolla on aina kylmä. Historian laitoksen "pää"luentosalissa jopa silloin kun ulkona on lämmin. Olen kuskannut mukana epämääräistä määrää neuleita (Smooth Movea tai Nuvemia sekä neuletakkia) mutta kädet vaan palelee silti. Joten oli aika ja paikka pienelle tarveneulonnalle testineulomisen lomassa.

Malli: Green Memories
Lanka: Malabrigo Sock & Lanitium glitter sock, 54 g
Puikot: 2,5 mm


"Ota kiinni siitä resorista niin saadaan kuvaan liikettä. Äläkä käännä rannetta!"


Näistä tuli aivan mahtavat. Juurikin semmoiset kuin oli tarve. Töngin ihkulankajämäpurkista kasan jämiä ja sitten vietin hetken sommitellen mitä valitsen. Jämälangoille tämä ohje on mitä mainioin koska kulutus oli tosi pientä. Ja mielessä siintää jo ainakin yksi lisäpari näitä, punasävyisenä ja harmaatkin ehkä haluan.

Kaikenlaista esiteltävää olisi. Ompeluita jotka pitäisi siistiä ja kuvata, Laikan joulukalenterisukat joista pitää pelastaa yksi sääpuolisilmukka. Joten pysykää samalla blogikanavalla!

Saturday, January 10, 2015

Makkaralla!

Jo perinteisesti olen neulonut vaimolle joululahjaksi sukat. Tänä vuonna olin jopa ajoissa, sain ne pakettiin joulu aatonaattona 6 minuuttia ennen vaimon kotiutumista töistä!

Halusin jotain vähän erilaista ja muistin, että kun katselimme ohjeita yhdessä läpi, Laika tykkäsi Treppenviertel-sukista. Langaksi oli jo aiemmin valikoitunut Keesin Ultrasock jonka ostin Päivölästä ja se vaikutti hyvältä parilta tuon mallin kanssa joten se oli valinta.

Malli: Treppenviertel
Lanka: Keesi Durasock, 60 g
Puikot: 2, 5mm

 Lanka oli uusi tuttavuus ja täytyy sanoa, että hyppäsi heti suosikkilistalle. Pehmeä, hyvä käsituntuma ja kaunis väritys. Tämä väri teki tuommoista muutaman kerroksen raitaa mikä sopi malliin varsin kivasti. Ehdottomasti suosittelen kokeilemaan tätä.

 Malli on oiva, sopivasti pientä twistiä jotta neulomisessa pysyy mielenkiinto mutta näitä pystyi neulomaan katsoessa telkkaria, neuletapaamisessa ja mammalla mikä oli hyvä koska halusin neuloa ne salassa vaimolta.

Ainut tenkkapoo tuli kantapäässä mutta se ei missään nimessä ole ohjeen vika vaan tässä tapauksessa neulojan aivojen. En ole nimittäin mitenkään haka hahmottamaan asioita kirjoitetusta tekstistä ja näissä kantapää tehdään normiranskalaisesta poiketen. Aivo meni solmuun heti ja sitten päätin, että antaa olla, teen ranskalaisen koska jokunen muukin oli siihen päätynyt. Ja hyvä tuli.  


Wednesday, January 7, 2015

Isompi on parempi

Sanovat ettei koolla ole väliä mutta on sillä! Minä uskon vakaasti siihen, että isompi on parempi. Etenkin jos kyse on taskuista. Tämä ajatus oli mielessä kun lähdin leikkelemään Eurokankaasta ostamaani viskoositrikoota tunikaksi taskuilla.

"onko taskut hyvin?"

Malli: Autumn Mood OB 5/2013
Kangas: Viskoositrikoo EK
 Kaava on sama kuin siinä aiemmin esittelemässäni tunikamekkoasiassa, se istuu joten sillä mennään. Tämän version tein hihoilla ja lisäksi leikkasin taskut. Ihan täysin vapaalla kädellä ja hieman vaan jännitti miten käy. Mutta hyvin kävi!

Aina yhtä asiallinen ja aikuinen.

 

Tykkään tästä valtavasti, eilen käytin ensimmäistä kertaa ja luulen, että tästä tulee yksi luottovaatteista. Periaatteessa voisi pitää sukkahousujenkin kanssa mutta luulen, että alle tulee puettua kuitenkin useimmiten legginsit. Taskut häivyttää kivasti vähän makkaroita (joita on kertynyt ihan liikaa ja meillä onkin menossa herkkujen syömisen järkevöitys).